V1 is één van eindtermen die beschreven staat in syllabus van het vmbo. Deze eindterm is alleen verplicht voor GT leerlingen en richt zich op de manier waarop het lichaam zich beschermt tegen indringers.

Van een vmbo GT leerling wordt verwacht dat hij/zij:

  • de manier waarop het lichaam zich beschermt tegen antigenen door middel van antistoffen kan beschrijven en toelichten hoe deze bescherming kunstmatig kan worden verhoogd.

Voor de specifieke doelen verwijzen wij je graag door naar de syllabus.

Bescherming en antistoffen

In dit hoofdstuk leer je over de manieren waarop het lichaam zich beschermt tegen ziektes. Vind je dit interessant? Dan zijn de onderstaande beroepen misschien iets voor jou:

Verpleegkundige: als verpleegkundige houd je je bezig met het verzorgen van mensen. Het is daarom belangrijk dat je begrijpt hoe het lichaam zichzelf beschermt tegen ziektes. Wil je meer over dit beroep weten? Klik hier.

Dokter: als dokter onderzoek je patiënten, bepaal je of ze ziek zijn en behandel je ze daarvoor. Er zijn verschillende soorten doktoren. Elk type dokter heeft een eigen deel van het lichaam of soort ziekte waar hij/zij verstand van heeft. Lijk dit je een interessant beroep? Klik hier.

Biologisch-medisch analist: hierbij doe je onderzoek in een laboratorium om erachter te komen of iemand ziek is en wat hij heeft. Doktoren gebruiken jouw resultaten om iemand te behandelen. Wil je meer over dit beroep weten? Klik hier.

Beroepen

In het nieuws

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon

© 2018 by Trainjebiologie.